Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

torsdag, december 04, 2014

I min värld


Kolla den här grafiken

Skillnaderna är hårfina, SD lägger mer än de andra på alla områden, utom bistånd, migration, integration och jämställdhet, där de sammanlagt drar ner utgifterna med ca 15 miljarder,  av totalt 890.

När nu valrörelsen drar igång igen invaggas vi i föreställningen att skillnaderna är ofantliga, att det är avgrunder mellan alternativen. I själva verket vilar alla på samma grund, alla åtta delar uppfattningen att konsumtion, tillväxt och arbetslinje är vägen framåt. Grafiken visar att vi helt och hållet saknar radikala riksdagspartier.
I min värld tror vi inte på evig ekonomisk tillväxt, vi är ointresserade av att spela med i konkurrenshjulet, vi är nöjda med det vi har, vi arbetar inte mer än vi behöver för uppehället, vi litar på varandra, vi tar hand om varandra, vi tar för givet att man delar med sig, vi har tillförsikt och kräver inga garantier, vi inser att livet är ändligt, vi vägrar våld, vi sätter värde på det vackra, vi känner ansvar för våra barn och barnbarn, vi ser oss som en del av naturen.
Ser man det så reduceras mycket av de tunga posterna, 50 miljarder till försvaret försvinner helt.
Medan det som idag bara får en bråkdel skulle få desto mer.

En sådan budget får inte många röster.
Tiden är inte mogen ..











2 kommentarer:

RolandLidén sa...

Eric
I din värld vill jag vara en medarbetare ...

Nu råkade roboten stanna på 100.

Den nya bör nog presenteras innan
vi kan återvinna något av den gamla
som kan presenteras som grunden
för vår nya värld ...

Onkel Olof sa...

Intressant.

Tycker fortfarande att M och S bildade en koalition. Deras politik är nära varandra, men tyvärr kommer nog aldrig S vänsterflank och Ms högerflank att tolerera detta...