Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

måndag, september 15, 2014

Simsalabim



Tror inte Fi var alltför nedslagna för att de missade riksdagen. Nu fick man representation i 13 kommuner och kan i lugn och ro jobba vidare med att skapa en större plattform för ökat medvetande om jämställdhets - och rättvisefrågyor. Eller om man så vill, en ökad insikt om all otillbörlig maktutövning, inte bara kön. Och, kanske inte minst, släppa fram fler profiler än Gudrun Schyman.

Stefan Lövén har själv framhållit sina meriter som förhandlare. Men är man verkligen en god förhandlare om man inleder med att gå på knock, genom att nonchalera, såra, locka och fjäska sina motparter ?
Men det kanske bara är första etappen i en mästerförhandlares fler-stegs-raket. När besvikelsen, bestörtningen, genansen och lojaliteterna lagt sig, kan man ta sig an GE-och-TA - där alla får gehör respektive ger efter.
Den stora belöningen, när V - S - Mp - C - Fp till slut enat sig, är att man stolt kan peka på att sverigedemokraterna, trots kraftigt ökat stöd har mindre inflytande än före valet. Simsalabim  !
( Onekligen underlättas den här för C och Fp besvärande processen av att deras ledare har lämnat båten .. utan att någon ny finns i sikte .. )

4 kommentarer:

Onkel Olof sa...

Du verkar vara ganska säker på att FP och C hänger på.

Precis som Löfven verkar vara för säker på att ingen vill slå sig ihop med SD, och beter sig som att han vunnit när han egentligen inte fått fler mandat.

Finns rum för felkalkyler på många sätt här…


"Och pampen låter sitt ansikte lysa över oss"

ERIC SECHER sa...


Nej, det är jag inte.
Lövens agerande så här långt verkar "pampaktigt", men jag har bara en känsla av att han vet vad han gör.Eller så har han alldeles för stor tillit till att det som fungerade fackligt fungerar i den här situationen.

Absolut, finns många möjligheter. En är ju, som du kanske är inne på, att Alliansen o SD faktiskt kan hitta en formel utan att någon tappar ansiktet, dvs att alliansen fortsätter regera med stöd av SD.

ERIC SECHER sa...


Forts.
Egentligen är det sista det mest logiska, det gick ju bra förra mandatperioden. Att V+S+Mp blev större än Alliansen visade sig ju inte vara så mycket värt.
Om Löven inte hade några hintar före valet från C och Fp så tror jag han spelat för högt, och helt underskattat sammanhållningen på den borgerliga sidan.
Man kan också spekulera i hur mycket socialdemokrat han är. Kanske har hans ganska borgerliga värdeskala vilselett honom att tro att Fp o C skulle bli ett lätt byte ?

Onkel Olof sa...

I slutändan måste varje ledare göra sitt bästa för att den politik väljarna valt ska bli av. En god deal är alltid en god deal.

Men då finns det inte mycket vänsterpolitik kvar för sossarna stå för...