Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

lördag, januari 25, 2014

I skuggan




Skavlan har tappat lite mark, kanske beror det på för högt ställda förväntningar.

Hur som helst, precis som i andra sammanhang så blir det inte sällan de okända som gör störst intryck. Som igår, den irländska kvinnan redogör för sitt sökande efter den son hon tvingats adoptera bort från klostret när han var 3 år, hennes sökande har sedan blivit en film som visats världen över, därför är hon inbjuden. Men till skillnad från (nästan) alla andra gäster i TV är hon befriad från egocentricitet, och just därför blir det en njutning att lyssna till hennes berättelse.

Lite senare kommer Bill Gates. Vi känner hans bedrifter, de skall inte förnekas, tvärtom, men han pekar själv på det som är värt att framhålla :
Jag har inte offrat någonting, jag lever i lyx, jag flyger i mitt eget flygplan, osv. De verkliga hjältarna är de som offrar sitt välstånd, som tar ledigt för att jobba oavlönat i ett underutvecklat land eller de som tar den sista sparpengen och ger det till en välgörenhetsorganisation.
Sant.

någon har sytt ett vackert broderi i underkant av sängöverkastet, när jag bäddade hamnade broderiet på fel sida, osynligt, in mot väggen, som tur var märkte jag mitt misstag
en bild av att somliga verkar i det tysta, osynliga, men lika fullt

Inga kommentarer: