Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

torsdag, januari 09, 2014

Att SE



Tycker de här bilderna är en bra påminnelse. Och samtidigt skrämmande.
En påminnelse om hur svårt det är att vara människa. När detaljerna gör intryck är det stört omöjligt att se, eller ens föreställa sig, att de i första hand kan vara delar av en helhet. Och när helheten är begriplig är man ointresserad av beståndsdelarna. Båda är lika illa ?
Själv har jag stor fallenhet för det senare misstaget.


1 kommentar:

Roland Lidén sa...

...Jag skiter i om jag får sänkt bolagsskatt för mitt AB eller billigare bensin. Jag vill hellre att de pengarna ska gå till min sons förskola, eller landstingets cancervård, eller till att bygga ut järnvägen. Jag är så trött på att folk räknar hundralappar i den egna plånboken när de röstar istället för att fundera på vilket slags samhälle man vill ha i stort. Samhället i stort påverkar ju en betydlig mer än vad några hundralappar i börsen gör.
Borde det inte vara något slags minimikrav för att vara röstberättigad, att man har tankekapacitet att flytta fokus från sin egen lilla ö till de stora kontinenterna? Se sammanhangen i saker? Ibland önskar jag nästan det. Framförallt önskar jag att politiker ska sluta förutsätta att det enda jag som väljare bryr mig om är mig själv och min plånbok.

Fångat av mej
från en tjej
med blogg:

Underbara Clara