Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

torsdag, november 07, 2013

Vädjan



Inte utan att jag bär på ett obehag efter inlägget om Klimatet. Kanske för att det inte inneburit någon diskussion, vare sig här på bloggen eller med någon annan utomstående. Då börjar man undra hur det kan uppfattas. En Quisling som föll för fiendens lockrop ?
Nära och kära tycker förstås att jag är lättpåverkad, och det är ju sant. Men mitt tvivel håller i sig. Varför så lite ifrågasättande, varför så lite plats för synpunkter som går på tvärs ?

På kondotori Chic läste jag en liten notis i DN som är i linje med allt annat som skrivs för tillfället. En färsk FN-rapport om "växthusgaser på rekordnivå", om hur vi "äventyrar framtiden för våra barn, barnbarn och många framtida generationer".
Snälla någon, är det skrämsel eller sanning ? 2013 är skrämmande så det räcker ..

7 kommentarer:

Anonym sa...

"Då börjar man undra hur det kan uppfattas. En Quisling som föll för fiendens lockrop ?" Absolut inte. Tvivlet är en av människans följeslagare. Skrämsel eller sanning? Jag är övertygad om att det är sanning.
AK

Anonym sa...

Ps Ang att du saknade respons och åsikter efter inlägget, du vet väl att BS kommenterade det på sin blogg. Kanske kan du hitta någon vägledning i det svaret vad gäller "skrämsel eller sanning".
AK

Onkel Olof sa...

Det finns inget mer att diskutera.
Jorden går under för alla "nästan"- och "ganska"-förändringar. För att inte tala om alla detaljer som måste redas ut. Det finns inget äkta i det här längre.

Duktigast dör först så släpp frågan...


Rösten från forntiden.

ERIC SECHER sa...

AK
Missade BS 22/10. Stort tack !

Olof
Diskussionen har precis börjat ..
"Nästan"-och"ganska"-förändringar just för att livet på planeten inte är antingen - eller ? Inte istid, inte översvämning. Tror du håller med :)

Onkel Olof sa...

Håller faktiskt inte med alls.

Du väljer att diskutera istället för att handla efter din övertygelse. "Nästan och ganska" blir som att tro på Gud fast bara lite. Sakta in istället för att bromsa.

Diskussionen är bara en ursäkt att slippa ta ställning och ärligen agera därefter, men ändå känna sig duktig och påläst. En lagom mysig filt att svepa om sig i höstkylan.

För sanningen är att detta varken handlar om Gud, diskussion eller klimathot, det handlar om Dig...

ERIC SECHER sa...

Olof,

Du brukar vurma för lagom, men i mitt fall handlar det tydligen om någon slags oärlighet, hyckleri.

Blir naturligtvis sårad, men också stimulerad av dina hårda sparkar.

Lycka till med ditt eget inbromsnings-projekt !

Onkel Olof sa...

Tack!
Det är en utmaning...