Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

tisdag, september 17, 2013

Ett litet hål




Det har nog redan framgått, men jag får höga utslag på lyckobarometern av att lösa små praktiska problem som dyker upp oförhappandes.
Idag påbörjades hemseglingen av min lilla flotta (taxerad till 30.000 Skr). Vattnet låg spegelblankt, så det var motor som gällde. Blev inte helt förvånad när den stannade efter några hundra meter, hen har varit lite ojämn i humöret på senare år, men det brukar gå att blidka med varsamma chokningar. Men inte idag, hur jag än drog i startsnöret. Hade ändå en känsla (var den nu kom ifrån ..) att det skulle ordna sig.
Tog av den tjocka jackan och den svettiga fliströjan, och hissade förseglet, vilket inte var någon särskilt rationell handling, det var ju stiltje. En avledande manöver för att blidka högre makter ?
Återvände till motorn, med nya krafter, och framförallt nya ögon. Nu ser jag en stråle som kommer upp ur bensinslangen, strax framför slang-klämmaren. Då börjar lyckobarometern att röra på sig. Inser att jag hittat felet, men under några minuter (när slang-klämmaren lossas och slangen skärs av) får jag leva i en ovisshet som inte är helt olik den jag kände som barn kvällen före julafton. Låter det knäppt ?

Motorn spann som en katt hela vägen hem. Stackare, hen som fått ta emot så mycket glåpord för sitt opålitliga humör, när den torra slangen i själva verket varit den skyldiga hela tiden ?




Inga kommentarer: