Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

torsdag, augusti 15, 2013

Oui share



Det blir en vidbränd fläskkarré i solnedgången, men jag klagar inte. P1 och Klotet rapporterar från den första internationella konferensen i Paris om collaborative economy - Oui share ( en lek med ord; oui är franskans ja, och samtidigt engelskans vi). Att brända biffar kan smaka så gott !

Vill - Bör - Kan. Det blir allt mer uppenbart att det är Kan som är den svaga länken. Vill och Bör är inte mycket att orda om, bara man är ärlig. Men vad kan vi, vad finns det för alternativ ? Hur slingrar man sig ur det förgörande kapitalistiska strupgreppet, där ingenting över huvud taget görs om inte någon kan tjäna pengar på det ? Här flödar det av trovärdiga alternativ, och det handlar om mycket mer än att dela bil och kläder. Det handlar om att ta makten. En revolution, kort sagt.

När jag lyssnar på Klotet har jag svårt att sitta still, det brinner i baken. Och tänker, återigen, på Lasse Ekstrand och Fassbinder: - Glöm inte bort din storslagenhet ! Tänk vilket ohyggligt slöseri det är med alla kreativa, duktiga och välmenande människor som är tillintetgjorda för att de inte har ett lönearbete !!


Här finns info om programmet och massor av länkar, dröjer väl några dagar innan man kan lyssna igen.

Inga kommentarer: