Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

lördag, december 22, 2012

Jekyll och Hyde ?



Lyssnar på delar av lördagsintervjun med Fredrik Reinfeldt. Tomas Ramberg är inte att leka med, men att FR skulle bli svarslös finns inte på kartan, svaren kommer som rinnande vatten. Det blir en tävlan i att vara snabb och påläst, och självklart slutar matchen oavgjort.
Men var finns känslan, var finns värderingarna, var finns det mänskliga i all sifferexercis ?

Kan LYSSNA hur många gånger som helst på det HÄR klippet från moderaternas partistämma. Är det ett påhitt av en duktig imitatör ? Nej, knappast. En flirt med miljöpartiet ? Ja, det kan det vara.
Men det skulle också kunna vara vad Fredrik Reinfeldt innerst inne tänker.

All erfarenhet, och mycket vetenskap, säger att en och samma människa kan vara höjden av godhet och höjden av ondska. Och alla vet att vi som människor har ett oändligt socialt behov, dvs ett behov av att att anpassa oss till gruppen och att bli bekräftade. Därför är det fullt möjligt att Fredrik Reinfeldt fortsätter att köra sin (meningslösa) sifferexercis och samtidigt inser att det han strider för är kvalificerat vansinne.
Den dag "vi" är tillräckligt många som slutar att springa i konkurrens - och jämförelsehjulet kommer FR med glädje att upprepa vad han sa på stämman ?

Inga kommentarer: