Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

torsdag, oktober 11, 2012

Tack för mig ?



Får allt svårare för DN:s ledarsida. Häromdagen skrev Susanne Birgersson om flygskatt i Sverige. Grundtanken är att vi i Sverige skall komma undan genom att intala oss att vi ändå inte kan påverka de globala effekterna. Eller som BS avslutar sin kommentar ; om vi inte rånar den gamla damen så är det någon annan som gör det.
Slutade med SvD p.g.a ledarsidan (och missar därmed annan intressant läsning). Kanske dags att säga upp DN också.
Å andra sidan (ständigt denna andra sida ..) så är ju ambitionen att ha ett öppet sinne och lyssna på alla. Man kan också låta bli att läsa det som inte passar. Ungefär på samma sätt som man (ganska) framgångsrikt kan umgås med människor som har avvikande värderingar, om man bestämmer sig för att se till de positiva sidorna.
Men efter mycket grubblerier och stigande ålder är det kanske rimligt att snäva av ? Och tydligt ta ställning mot " maktens arrogans " och girighet.
Susanne Birgersson, DN
Birger Schlaugs kommentar till ledaren i DN.




2 kommentarer:

Onkel Olof sa...

Intressant inlägg.

Kanske inte handlar om att snäva av utan om att inse att den biten kan man, det finns inget mer att hämta där liksom.

När man läst vissa ord för mycket är det dags att hitta- eller formulera nya.

Rätt naturligt när man tänker på det.

ERIC SECHER sa...

Jo, vissa frågor blir man färdig med.

Men att tröttna på vissa ord och uttryck kanske är vanskligt. Allt väl om det gäller modeuttryck. Men när vi missbrukar ord som egentligen är adekvata och viktiga tror jag vi begår ett misstag. Risken är att man inte bara tröttnar på ordet, utan på hela frågan.Och då har behovet av omväxling verkligen lagt krokben på oss. "Etik" ,"miljö", "systemfel" är kända exempel. (:))