Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

lördag, september 15, 2012

Befriande


Befriande att läsa om gårdagens presskonferens med Johan Persson och Martin Schibbye. Och samtidigt deprimerande inblickar i hur diktaturer fungerar. Naturligtvis var intervjun  i etiopisk TV fejk och förnedring in i det sista, och så långt ifrån ett Stockholmssyndrom man kan komma. Men etiopierna får nöja sig med den versionen, någon rapportering från den svenska presskonferensen lär de inte få ta del av. (Själv skall jag nog i fortsättningen nöja mig med att tycka till om det jag begriper ..)

7 kommentarer:

Onkel Olof sa...

jag tycker man ska tycka, även om man inte begriper. Hur ska man annars få en intressant diskussion?

ERIC SECHER sa...

Håller med. Snarare kanske jag nu i efterhand tycker att jag hade lite för bråttom, sköt från höften. Och gav dig också snabbt rätt i din invändning. Men omvänt, genom att jag var impulsiv så lärde jag mig något .. Vi beräknande, prestigefulla nordbor har svårt för det där ?
Drar mig till minnes en rond på en fransk kirurgavdelning. Dom skällde och skrek på varandra, men blev inte osams för det, och säkert lärde de sig massor.
"Hellre en riktig rövspark .."

Onkel Olof sa...

Ja rövsparkar ökar allas visdom...

Roland Lidén sa...

Hej Eric

Jag önskar verkligen inte att Du ska vara tyst sååå länge så att du helt säkert vet vad du pratar om!

Då kommer bara de som inte vill veta
eller vet ännu mindre om sanningen än
vad du gör, att sälja lösnummer av lönsamma sanningar om t.ex. Libyen!!!
och att få större utrymme
genom att bräsa ut sig.
Förlåt breda ut sig ska det vara!




ERIC SECHER sa...

Roland,

OK. Men i det här fallet kändes det inte bra. Dålig intuition helt enkelt. Och det kändes i efterhand taskigt att så snabbt misstänka att Persson o Schibbye "låtit sig" brytas ner av diktaturen. (Omvänt, oerhört glädjande att de stått pall)
Lite längre ner på rannsakningens stig så kommer det återkommande obehaget av självhävdelse; att få stoltsera med att vara bekant med ett så fint begrepp som Stockholmssyndromet ..

Anonym sa...

"Lite längre ner på rannsakningens stig så kommer det återkommande obehaget av självhävdelse; att få stoltsera med att vara bekant med ett så fint begrepp som Stockholmssyndromet .."

Fullkomligt älskar din uppriktighet!! Så där fungerar vi ju allihop. Men det måste ut i ljuset (som du är en mästare på) för att vi kollektivt ska utvecklas/avslöja våra egna mönster (som leder till minusposter både socialt och ekologiskt).

ERIC SECHER sa...

Sakta i backarna :) Men tack ändå !