Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

lördag, augusti 25, 2012

Kompis



Sami Said, som kallar sig lyxhemlös, tar bara med sig vad som går ner i en ryggsäck när han flyttar, det som inte ryms ger han bort. Smart grabb ?
Recensionerna av förstlingsverket " Väldigt sällan fin " har kompisen Oskar, som håller ordning på Sami, förbjudit honom att läsa. En riktig kompis ?


3 kommentarer:

Onkel Olof sa...

Jag är nog lite dåligt insatt, men jag förstår inte frågan riktigt.
Har aldrig varit förespråkare för avhållande från världen eller sanningen. Kompis eller inte...

ERIC SECHER sa...

Olof,

Du har rätt, det var ett slarvigt inlägg.

Sista veckan har stocksholmstidningarna varit fullständigt till sig över den här udda grabben, från Eritrea, och hans romandebut. Idag var det intervju i DN…. så jag skrev som om det var allmänt känt.

Tyckte det var lite kul, och t.o.m rörande, med vännen och hans omsorger. Som tror sig veta att kompisen kan ta riktigt illa vid sig, och då är recensioner inte att leka med. Nu var ju alla lyriska, men den känslige skulle nog säkert kunde fastna på någon detalj ..
Lite udda, i Sverige 2012, att man bryr sig och tar ansvar för någon annan på det sättet. Att artister och författare själva väljer att inte läsa vad media tycker har man ju hört (till leda, troligen inte sant..). Bilden av konstnären är solitären som är svettas och lider i sin ensamhet. Den här ansvarstagande kompisen kändes nytt.

Onkel Olof sa...

Då är jag med på noterna.

Absolut en riktig kompis!