Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

måndag, december 19, 2011

Varning för invandrare (16)



Börjar det röra på sig i invandringsfrågan ? Börjar det bli moget för att ta debatten, eller rentav våga sitta i samma sminkloge som den främlingsrädde ? Ja, det kan man undra.

På DN debatt lanserar ministern en regerings-sajt med avsikt att avliva invandrarmyter. Det tar inte lång stund innan kritikerna varnar för att det istället gynnar främlingsfientligheten. Och SD svarar med att KU-anmäla påhittet. Vad trött jag blir .

Är det inte allas skyldighet att våga möta meningsmotståndare ? Vad är det annars för mening med yttrandefrihet ? Frågan om invandring tycker jag är en oerhört nyttig prövning för demokratin, en övning i att inte falla för frestelsen att dela in i vi och dom. Det är vår förbannade skyldighet att försöka förstå hur andra tänker. Folk som röstar på SD är inga monstervarelser som klivit ner från någon främmande planet. Det är människor, med samma förutsättningar att vara onda och goda som alla vi andra " 94%". Tro inget annat !

Den 13 december berättar DN om ett gräsrotsiniativ som värmer mer än regerings-sajten. Svensksyrianska Amanda Björkman, 23 år gammal, startade för ett år sedan debattsidan Sveriges Resurser.  Med en enda ärlig avsikt; att skapa debatt, och förståelse. Heders !

3 kommentarer:

Urban sa...

Regeringens s.k.a myt sida ar ocksa sa full av av felaktigheter att det ar enkelt att sla hal pa dem sk myterna.Som SD are sa ar det bara att tacka for en sa lekmannamassig information.

Rickard sa...

Fördomar måste alltid bemötas… Del II http://www.hesperus.nu/?p=1142

Karpstryparn sa...

http://karpstryparn.blogspot.com/2011/12/hoppsan-hoppsan-forintelseminister-erik.html