Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

söndag, september 04, 2011

Valfrihet


Vill gärna "kväva tillväxten i sin linda", men sedan min lilla Nikon fick-kamera avled av torkan och ökensanden i Etiopien har jag känt en stor saknad. Så nu är jag ägare till en Fuji Finepix F80EXR.

Skönt med Hollys foto tvärs över gatan, där slipper man valfrihetens våndor. De hade tre kameror att välja på. 900, 1500 eller 1900 kronor. Den dyra var "bäst i test", sa fotohandlaren. Som överbetald kirurg slog jag till direkt.
Bilden: Ett nytaget kort av vår älskade vardagsrumsmatta. 

3 kommentarer:

Onkel Olof sa...

Så det är lönen som är grunden till det egentliga valet. Intressant. Det betyder att ens yrkesval är den personliga konsumtionen grundval :)

ERIC SECHER sa...

Hög lön, dvs möjligheten att konsumera mer, är väl för det mesta det som styr konsumtionsnivån. Idag. Mycket vill ha mer.
Men så behöver det förstås inte vara. Man kan ju drömma om andra världar, med andra värderingar. Där den som har stora tillgångar upplever både skyldighet och mening i att dela med sig. Bl.a, därför att anledningen till att vissa har stora tillgångar är att de haft tur.
I en verkligt förnöjsam värld blir frågan mer eller mindre ointressant. Den dagen när alla kan njuta av en karamell, och över huvud taget inte drömmer om "hela påsen"

Hur man lönesätter tycker jag tillhör de svåra frågorna….

ERIC SECHER sa...

…. Lönesättning:
http://ericsecher.blogspot.com/2011/06/mycket-vill-ha-mer-3.html