Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

söndag, augusti 28, 2011

Varning för invandring (2)



Innan jag på allvar tar mig an Johans fråga om min "samvetslöshet och avsaknad av moraliskt fundament " känns det bra att stärka sig med några rader av författaren, dokumentärfilmaren och krönikören Renzo Aneröd. Som i större utrsträckning än underteckand vågat möta människor med olika bakgrund:
Alla är ett och samma  (ETC 5 juni 2011):


MEN VAD SKULLE HÄNDA om alla inblandade i demonstrationscirkusen stannade upp och blundade. Tog av sig sina yttre attribut. Torshammare, mansklänningar, Che Geuvara-tröjor, slöjor, palestinasjalar och svenska flaggor. Slutade tänka på sig själv som identitet eller förespråkare för någon -ism och istället lyssnade på sin inre röst. Dess grundläggande behov och längtan. Och förstå att alla runtomkring, oavsett ideologiskt eller religiöst skal, har samma behov och längtan som en själv. Förstå att alla är ett och samma.
Lite som John Lennons låt Imagine.
Nåväl. Samhällsklimatet är inte sådant idag. Istället rustas det för fler konflikter när vilsna människor kastas ut i nutidens rotlöshet.


JAG ÄR INTE NEUTRAL. Jag har mina identiteter. Jag är en socialist som anser att arbetarkulturen är den bästa kulturen i världen, att hårdrocken är den bästa musiken, att tatueringar är snyggare än tavlor, att kroppsbyggare är de optimala skulptörerna och att den röda fanan är den vackraste fanan.
Men jag inser att jag med en annan bakgrund och med andra erfarenheter skulle kunna ha precis vilken identitet, kultur eller åsikt som helst.
För – just det – alla är vi lika.
Eller?

Inga kommentarer: