Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

söndag, juli 31, 2011

Förutsägbart


Det finns verkligen ett oändligt utbud av media. Gammelmedia och nya medier. Att inte tillstå att man kryssar fram utifrån intresse och redan färdiga värderingar vore osant.
Ur DN blev det intervjun med Gunilla Röör (som just nu kliver in på Stadsteatern för att ta sig an Gertrude Stein), och Torbjörn Tännsjös analys om ansvaret för det sagda, inte bara det gjorda.
Ur SvD David Lazar, ny rabin sedan i höstas för judiska församlingen, som med typisk amerikansk hängivnehet predikar ett närmast ekumeniskt budskap. All form av andlighet vill han uppmuntra. Och det mesta kan tydligen uppfattas som andliga övningar .. ?
Sen kunde jag inte låta bli att läsa Göran Skyttes femte inkännande lovsång till ROT-avdragen.
På TV blev det en glimt av Lasse Berg, som fick berätta om sin fantastiska Kalahari-bok. Och en intervju med en lite tilltuffsad Lasse Bengtsson, som efter semestern återvänder till Afghanistan.
Snacka om att välja förutsägbart !
Men, för att fortsätta ta intryck av Chomsky, egentligen är det intressantare att räkna upp allt jag inte läste. Och kanske framförallt, vad redaktionerna på DN och SvD inte behagade ta med.

1 kommentar:

Onkel Olof sa...

Vad man prioriterar och inte prioriterar säger muycket om vilka vi är...