Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

onsdag, mars 16, 2011

www.theeconomicsofhappiness.org


Så kom den äntligen i brevlådan ! Filmen som jag väntat på en månad. Med en handskriven ursäkt för förseningen.
Filmen inleds med åtta obehagliga konsekvenser av nuvarande "globalization". Därefter tecknas en konkret  och hoppingivande bild av våra möjligheter att komma ur fällan. Hoppingivande, mycket beroende på att man visar en mängd exempel från olika delar av världen ( inte minst i storstäder) där folk tagit initiativ till en annan ordning. Nyckelbegreppet är localize globally. Localization av såväl varuproduktion, bankväsende och energiproduktion. Många vinnare, några få förlorare - som storföretag och banker.
Alla som tvivlar på nuvarande ordning, eller  kanske snarare alla som misstror våra möjligheter att lösa problemen med ökade klyftor, arbetslöshet, utbrändhet och miljöförstöring med annat än med fortsatt BNP-tillväxt. Se/köp filmen !
the economics of happiness
Kan inte låta bli att knyta ihop det här med invandringsfrågan. 
Kan tänka tanken att SD lockas av tanken på "localizing".  Men som framgår av filmen, det är vårt nuvarande system som alstrar motsättningarna. I "lokaliserade" kulturer har människor med t. ex olika religion inte några svårigheter att jobba sida vid sida. SD har gjort en dålig analys. Men det har alla de andra partierna också gjort !
Skall inte STEG 3 använda det här som arbetsredskap ? Så att talet om andra värden inte stannar vid tomma ord.
(Som man gjort i Californien:Roots of Change study/action-group)

2 kommentarer:

Roland sa...

Jag trodde inte att sådana som Du kunde Finnas. Glatt överraskad!

Anonym sa...

Bra skrivet. Bra läsning, Tack!

I en annan brevlåda kom nyheten om att man kan få gratisprenumeration på nyhetsbrev om integrativ vård, bara genom att besöka www.vidarkliniken.se och där beställa "Vidarnytt".

Har ej så mycket med dagens tema att göra, men kanske får passera ändå, pga människokärlek?