Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

torsdag, mars 10, 2011

Det stora problemet ?


Ser fram emot en fortsatt diskussion med Robsten, om definitionen av en human flyktingpolitik.
Under tiden slår det mig, hur hamnade vi här ? Att vi diskuterar invandring som DET STORA problemet.

5 kommentarer:

Crille sa...

Robsten är en mycket eftertänksam och intressant bloggare. Han bidrar med det perspektiv i det sansade format som inte tillåts i den svenska debatten.

Det perspektiv som Robsten bidrar med, måste alltid förvridas i debatten och kläs på med nedsättande invektiv för att folk ska få så mycket antipati för uttalandena som möjligt. Så fri är debatten i vårt land!

En journalist som lider av detta debattklimat, och som påtalar hela systemet, och vars texter ångar av ilska över sakernas tillstånd, skriver krönikor varje söndag.

Länken nedan leder till en länksamling över hennes krönikor, även innehållande sammanfattningar av de hittills skrivna krönikorna. Den senare gör en analys av de partiledare som ingick den "historiska" uppgörelsen den 3 mars. Läs hennes krönikor som en partsinlaga, men en partsinlaga som inte tillåts i den "öppna" svenska debatten:

www.korta.nu/jc

ERIC SECHER sa...

Håller med, Robsten är sansad och eftertänksam, läser nu regelbundet hans sida.
Blir alltmer uppmärksam på att den här debatten innehåller mycket hyckleri. Och brist på öppenhet.
Gör mig, hoppas det framgår av andra svarsinlägg här på sidan, öppen för argument och debatt. Från min romantiska grundinställning.
Robsten övertygar mer än Julia Cesar, tycker jag.

Crille sa...

Ja, det är ju en läggningsfråga vilken skribent som passar det egna kynnet. Julia Caesar har ju varit yrkesverksam länge och väl och frotterat sig med alla dessa kändisjournalister, och mår uppenbart illa av att se deras politikerfjäsk, hyckleri och skeva nyhetsvärdering. Till sist rinner väl bägaren över.

ERIC SECHER sa...

Jo, det kan jag förstå.
Men utmaningen kanske ligger i att få kontakt, få till en dialog. Det har Robsten lyckats med.
Inte i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig att ha en sverigedemokrat-blogg bland favoriterna :-)

Crille sa...

Sprid gärna vetskapen om Robstens blogg vidare i blogg- och bekantskapskretsen. Som jag sa tidigare låter det förnuftets röst som han företräder sällan sig höras i svenska medier, vilka kämpar i sitt anletes svett för att skapa en mediebild av Sverigedemokraterna som är så skev och ensidig som den någonsin kan vara.