Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

söndag, februari 13, 2011

Trangia


Funderar lite över kommentarerna till Avslöjade.
Trots den sedvanliga söndagsångesten är jag full av tillförsikt.
Människan har funnits i flera hundra tusen år, kulturer har kommit och gått. Det verkar finnas en oändlig massa människor som är trötta på hetsjakten vi ägnat de sista hundra åren åt. Kan vi inte bara lugnt och stilla börja ägna oss åt annat istället ? Eller måste det bli ett tredje världskrig först ?
Man skall inte offra sig, säger realist. Men om man haft den sagolika turen att växa upp under trygga förhållanden och fått oändligt mycket till skänks, så är det väl inte för mycket begärt att man delar med sig ? Offrar sig lite.
Har monterat ett  soppkök på kärran. Nu fattas bara lite mod. 
Trangiaköket är fantastiskt. Naturkompaniet visade mig tillsatser ,  så att det även kan köras på gasol eller bensin. Passar bättre om man inte bara skall koka upp, utan hålla varmt.

6 kommentarer:

Realist sa...

Nja nu har du missförstått eller kanske jag uttryckt mig lite otydligt.

Jag förtydligare:

Jag menar att man ska inte gå döden när jag skrev att man ska inte offra sig.

Man ska gå i livet

Med det menar jag att som död så kan man inte hjälpa till & finnas för nån anna eller andra.

I stället ska man gå i livet. Då kan man finnas där om så behövs.

Jag har gjort om " Att gå i döden"

till "Att gå i livet"

Det var det jag menade med att
man ska inte offra sig
Man ska gå i livet.

/ Realist

Rrrr sa...

Vi tar oss friheten att låna för att spendera för att göra regeringen glad och för att göra intryck på andra idioter.
En annan variant vore att se jorden som en helhet och under vårt medvetna beskydd, låta kulturer på Jordens långsiktigt hållbara villkor gro och utvecklas!

Anonym sa...

Fatta Mod!!!

Anonym sa...

Is this the trailer you will take to Afar, Eric?

Love,

Günther and Sarah

ERIC SECHER sa...

Gunther and Sarah: So lovely to hear from you !! No, this trailer is not for Africa, it is my" bad conscience" in Stockholm. How are you ?

Realist. "Gå i livet" var en spännande formulering. Men blir det inte en lek med ord ? Självklart gör man ingen nytta som död ( om man inte på det viset vill reducera överbefolkningen), men det handlar väl om att man tar en risk, tar risken att mitt handlande kanske missgynnar mig själv. Jag tror,faktiskt, att det är många som är beredda att göra det. Som är beredda att offra sig. Tror inte du det ?

Rrrrr: "Andra idioter". Jag kan inte förstå hur vi skall komma någon vart om vi betraktar oss själva, och andra, som idioter. Jag tror att insikten om det galna i att misshandla klotet som vi gör för tillfället kan blir tillräckligt utbredd och djup. Vi har varit aningslösa och låtit det nyfikna förnuftet och girigheten spela fritt, men så behöver det inte förbli. Den s.k upplysningstiden och marknadsekonomin är en väldig kort period i människans historia. Det vore fantastiskt om man under vår levnad kunde skönja en väg ut ur den parentesen. Steg 4 …

Roland Lidén sa...

Jag är så arg och Du är så Klok.
Dina till rätta visningar, läser jag gång på gång.
Steg 3 har jag skrivit under på
och steg 4 tänker jag ganska ofta på.

Insikten om rökningens skadlighet, tog 50 år på sig att för att slå igenom! När tiden var mogen...
Så jag tränar mig nu i tålamod, men jag gör inga framsteg.

Jorden behöver ett medvetet Klotförstånd under vars paraply, Kulturer på Jordens långsiktigt hållbara villkor kan gro och växa.
Lätt att skriva, svårt att göra.

Jag tror på språkets dynamitfabrik.
Men då gäller det att få med "alla" skolor alla folkbildare alla präster och att lära om "alla" professorer från att se Världen styckevis och delt.

En hälsosam uppfattning, är att vi kan göra något samtidigt som vi är beredda på svek, nederlag och katastrofer! Rrrr (3 små r,inte 4)