Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

torsdag, december 09, 2010

Erstaoptimism


Morgonmöte tillsammans med chefen för vår grannklinik, psyk, för att berätta vad vi anser att sjukhuset har för "mervärden", som är värda att lyfta fram vid förhandlingen med beställaren. Poängen att vi inte "brainstormade" med vår egen chef skulle vara att stimulera till djärvare tankeutflykter.
Han fick höra att det finns rätt mycket "mjuka värden" på vårt rara hospital, som beställaren borde sätta värde på. Men då måste det nog först "kodas om" till åtminstone halvhård valuta, om det skall bli begripligt på andra sidan förhandlingsbordet.
PAL-system (patient-ansvarig läkare) är något vi hittills efterlevt och varit stolta över, men nu har man på landstingsnivå föreslagit att den lagen slopas. Även på vår klinik har vi tummat på kontinuiteten, för att underlätta planering och effektiva flöden. Vi försökte övertyga psykiatri-chefen att denna kvalitet för patienten också innebär att man hushållar med resurserna, genom att undvika missförstånd och merarbete som bristande kontinuitet ofta innebär. Hoppas det gick fram !
Sen fick han höra vad man kan förvänta sig av en organisation med en så anspråksfull värdegrund som Ersta;  lite mer fokus på "de utsatta ", och lite mindre på vad som är "lönsamt på marknaden".
Ett trevligt möte i positiv anda.

Inga kommentarer: