Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

måndag, oktober 11, 2010

The financial system

Allting är ju så komplext hela tiden, det är svårt att hitta enkla samband eller enkla förklaringar.
Men vill man hitta en avgörande bov bakom världens roffar-ekonomi så kanske det är det finansiella systemet. Den uppfattningen lanseras ofta av Johan Ehrenberg i ETC, dvs från vänster håll. Men nu är tydligen den radikala uppffatnningen om ett förstatligande av bankväsendet gångbart även i andra kretsar.
Det rör på sig !
SvD
Money as debt
Norberg - inte Johan, utan Carl ! Här finns mycket att lära.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bilindustrin bygger inte bilar som består mer än av 98% luft och hoppas att köparen inte kommer och kollar om bilen finns. Vad tror ni insättningsgarantin, de 5000 kr i max uttag från bankomaterna, de max 10 000 kr "annars ska de kolla om du är än skurk" uttag från bankerna, att allt ska betalas med kreditkort etc är till för? Givetvis är det för att hindra för många att plocka ut pengar på kontona som bankparasiterna till <98% inte har. Risken att pyramiden faller är ganska stor m.a.o.

När det gäller statskulder är de faktiskt TILL 100% påhittade. Enligt Basel2 (som reglerar hur mycket krediter bankerna får hitta på) behöver bankerna inte ha ett öre i reserv för att hitta på obegränsat med krediter till stat och kommun. Om staten nationaliserade bankerna skulle staten m.a.o bli skuldfri på en gång. Det finns ingen anledning till att vi ska betala skatt för att betala stats"skulder" som bankerna hittat på från ingenting. Att bryta detta skuldslaveri som bankerna lurat på oss är den viktigaste frågan som politikermarionetterna aldrig tar upp.

Det här är årtusendets bedrägeri och när folk fattar hur lurade de blivit kommer huvuden rulla.

ERIC SECHER sa...

Skall med mina begränsade baskunskaper försöka fördjupa mig i ämnet.
När starka ekonomiska intressen står på spel finns det starka krafter som håller emot ? Banker, olja, vapen, bilar. Miljöhot och fattigdom skulle egentligen kunna lösas " över en natt" ?