Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

torsdag, september 16, 2010

Skeptisk - YES !


Den som anser att fortsatt ekonomisk tillväxt är en nödvändighet, det anser de flesta, men ändå är beredd att glänta lite på dörren till skeptikerna - då rekommenderas dagens krönika av Birger Schlaug.

På frågan om vi har något val till fortsatt ekonomisk tillväxt, svarade Schlaug i förrgår:

Den som anser att evig tillväxt är nödvändigt kanske kan fundera på om den är möjlig. Uppfattar man det som orimligt i längden kan man ju fundera över vad man gör istället. Anser man att tillväxten är möjlig i tusen år till? I femhundra år? I femtio år? Eller hur många år annars?

1 kommentar:

"KK" sa...

1. Vår planet saknar, KLOTFÖRSTÅND, och eftersom det inte tidigare har funnits så är det många som ännu inte förstår vad det är.
2. Tänk dig att, Kapten Konkurs, har utrotat alla kulturer som levat på Jordens långsiktigt hållbara villkor.
3. Nu uppstår en existentiell ångest, hela vår planet, håller på att gå under på grund av att man mycket snabbt förbrukar ändliga resurser och fördärvar biosfär och klimat och förändrar människornas medvetenhet till en dyrkan av marknad, kommersialism och en vettlös konsumtion.

A. En annan värld är möjlig, grundad på fotosyntes kretslopp och samverkan. Detta är en förenklad beskrivning.
B. Möjligheten till en framtid är att vi omedelbart startar övergången.
C. Förutsättningen är att de som fortfarande har förståndet i behåll, utbildar resten av världen till att ta det globala ansvar som tillåter oss att skapa kulturer på Jordens långsiktigt hållbara villkor, samtidigt som vår civilisation krackelerar. Lycka till! / Roland 2010 08 14