Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

tisdag, juli 27, 2010

En gång syndare, alltid syndare ?


Förstår av kommentarerna på Birger Schalugs hemsida att många är av uppfattningen att en kapitalist som blivit omåttligt rik (även om det varit inom lagens råmärken) aldrig kan tas till nåder. Hur mycket han än spenderar på välgärningar. Det skulle möjligen vara om han släpper ifrån sig varenda tioöring, och själv bosätter sig i en koja. Men nu bor den här välgöraren i London, och säkerligen inte i någon koja. Och därmed är saken avgjord.

Man behöver inte vara kristen för att tycka att det är en ( oerhört ) trist attityd. Någon betackade sig för " Barneviks bikt ", och hade följdriktigt inte hört programmet. Sorgligt.

Hur ( i helvete ..) ska vi komma vidare, i det lilla eller i det stora livet, om vi inte är beredda att ompröva, och förlåta ?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Delar din uppfattning igen.
Se tidigare kommentar, så förstår du min skarpa reaktion mot BS.
Vänligen / RL

ERIC SECHER sa...

Is two of us enough ? :-)

RL sa...

Det är väl sunt att att inte, bli någon svaret skyldig, men att efter många år, BARA kunna tänka på att ge igen och inte kunna ge en erkänsla för en mycket stor insats av Barnevik, kanske är geniets privilegium, vem vet? :-)

ERIC SECHER sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
ERIC SECHER sa...

Geniets privilegium ? Nej, knappast. Tror inte BS vill se det så.

Går igång på den här frågan. En vers till:-
Tror till syvende och sidst det är handlingen som räknas. Vi som bloggar och tycker vitt och brett, vi väger lätt mot den som handlar.

Barnevik gjorde vad som förväntas av en affärsman i ett kapitalistiskt system, och inkasserade oförtjänt mycket pengar. Inte så mycket att säga om.
Barnevik har gjort det som inte förväntas av någon med mycket pengar. Han har använt dom för att hjälpa folk, som inte haft samma tur som han. Det är anmärkningsvärt.
Mitt eget bidrag; 400 kronor i månaden. Inte mycket att skryta med.

Anonym sa...

Hur ( i helvete ..) ska vi komma vidare, i det lilla eller i det stora livet, om vi inte är beredda att ompröva, och förlåta ?

Jag kan bara tycka att den kommentaren var väldigt bra.

I denna fråga trode jag inte att det var mödan värt att försöka att påverka BS, därför var min kommentar väldigt kort!

Om du har gått igång och ändå kan uttrycka sig omsorgsfullt och nyanserat, så gör du det väldigt bra, både på BSs blogg och Din egen.

Med min självpåtagna rätt att recensera.

Ett visst mått av mod och inre resning äger du förmodligen också.
Nu blev det för mycket så därför så slutar jag här. / RL