Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

onsdag, april 28, 2010

skattehöjning.nu


Debattören Mats Roslin har satt in en helsideannons i SvD och DN. Han säger sig företräda en sammanslutning kallad skattehöjning.nu. Det låter intressant. Tänk om någon kunde tvätta bort den negativa klangen i skattebegreppet. Detta fantastiska påfund som innebär att vi hjälps åt. Men texten är lite spretig och känns inte riktigt trovärdig.
Går in på hemisdan (www.skattehöjning.nu). Grabben verkar va en riktig stolle.
Enligt Dagens Arena rör det sig om en sprattelgubbe framskickad av skattebetalarnas förening - som har i uppdrag att ifrågasätta skatter. Den påkostade annonsen är enligt Arena ett försök att teckna en nidbild av de som är kritiska till borgerlig skattepolitik.

Det här var väl ändå ett nytt grepp i det politiska tjuv och rackarspelet ? Antar att det klarar en tryckfrihetsgranskning. Men det känns rätt olustigt. En arrogant förnedring av det offentliga samtalet.

Am I too serious ? Just smile and laugh ?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Möjligen lite för allvarlig, men att reagera är sunt! Den debatt min artikel har väckt gläder mig, den tyder på att det finns ett stort engagemang i skattefrågan. Oavsett ståndpunkt är det viktigt att reflektera! Mvh Mats Roslin

ERIC SECHER sa...

Tack för din kommentar ! Provokation och ironi är säkert bra för att få igång en diskussion. Sen kanske meningsutbytet vinner på andra stilmedel.
En skattedebatt känns verkligen angelägen.