Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

måndag, december 07, 2009

Bränd gris


Idag utförde vi sex överviktsoperationer på kliniken. Bl. a ett överviktigt par, som opererades samtidigt på varsin operationssal. Kvinnans enda önskan, innan hon sövdes, var att vi skulle berätta direkt när hon vaknade om det gått bra för maken. Typiskt ?

Mellan operationerna lite mejl-korrespondens med storkusinen, som är redaktör och ansvarig utgivare för SvenskGris med knorr. Han har synnerligen gedigen insikt i branschen. Och menar att Djurrättsaktivisterna far med osanning. Och att vi konsumenter inte är beredda att betala vad det kostar att låta grisarna vara glada grisar.
Men kan vi inte bestämma att det är omoraliskt, och otillåtet, att framställa människoföda utan att respektera grisarnas behov ? Och att om vi inte är beredda att betala vad det kostar får vi klara oss utan griskött ? Lätt som en plätt ?

På kvällen glögg och pepparkaksbak med Å. De första plåtarna blir fina, prydliga, lagom bruna kakor. På den sista plåten ligger en del märkliga skapelser, bl. a en bränd gris och en illa medfaren SAAB.

1 kommentar:

Per sa...

Kan man inte ta hand om djur på rätt sätt utan måste skylla på konsumenternas oförmåga att betala för sig anser jag att man inte bör ha djur. Inte fan låter man sitt eget barn bada i spya och avföring för att man har dåligt på banken. Sälj eller slakta av beståndet och sök nytt arbete. Så fort det handlar om pengar är allt annat underställt. Jag blir så trött ibland.