Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

söndag, november 08, 2009

Good enough



Kay Pollack gästade godmorgonteven. Det handlade om tankens kraft. Själv gick Pollack en kurs i självinsikt för många år sedan. Efter åtskilliga lager social fernissa kom det fram en tanke som var mallen för allt han tog sig för.
I am not good enough.

Sen dess har han tagit upp kampen mot det här mantrat. Inte bara för sin egen del, utan det har blivit föreläsningar, böcker och filmen Så som i himlen.



Stina Oscarsson från Oriontatern regisserar en fiktiv rättegång om klimathotet på MR(mänskliga rättighets)-dagarna nästa vecka på Stockhomsmässan. "Humanity on trial". En hearing, 20 år fram i tiden, om konsekvenserna av klimatförändringarna. Spännande. (17/11)
DN artikeln om MR-dagarna avslutas, appropå not good enough;
Som konstnärlig ledare för Orionteatern arbetar Stina Oscarson med detta genom att driva existentiella budskap i texter och pjäser.
–Vi möts ständigt av bilden att det finns en enda sanning och att allt ska vara perfekt. Det gör att vi aldrig blir nöjda och hela tiden drivs till att konsumera mer. Vi måste skapa alternativ till konsumtionslivsstilen och egoism. Och jobba för gemensamma värden.

Inga kommentarer: