Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

lördag, oktober 03, 2009

Raine


















Köper senaste numret av Situation Stockholm utanför Ringen på Götgatan, av en till synes ganska välmående kvinna. Hon bor på ett tillfälligt boende för kvinnor i Axelsberg och har riktig pojkvän sen två och halvt år. Han är för tillfället i Norge och får ihop slantar.
Naturligtvis drömmer de om en egen, riktig, lägenhet.

Pärlan i varje nummer av Situation Stockholm är Raines krönika. Det känns som ett smärre under att någon i hans belägenhet år efter år kan leverera sådana texter. Det är inte bara äkta, det är otroligt välskrivet.
Presentationen på hemsidan:

Gör: Skriver dagbok i varje nummer av tidningen. Har gjort det sedan maj 1998.

”Jag vill berätta om min vardag, vad som händer omkring mig. Men det är inte så att jag tänker när någonting händer: ”Det där ska jag skriva om”. Det blir vad det blir när jag sätter mig ner och börjar. Jag vill inte skriva om saker som människor gör som är olagligt, eller om de knarkar och så. Det finns andra som skriver om sånt. Jag tror läsarna lärt känna mig genom mina krönikor, även om de inte vet hur mycket av mig de känner. Genom åren har jag blivit bättre på att få med det jag tycker är viktigt i dagboken. ”

Inga kommentarer: