Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

tisdag, oktober 27, 2009

Affärsmässig


Vissa dagar är mer hektiska än andra.
Blev väckt klockan 02.30. Inte för att jag var jour men det var min patient som mådde dåligt. Vi kallar det för PAL-system, patient-ansvarig läkare. Ett system som gynnar läkare och patient. Vår nuvarande arbetsgivare däremot tycker att det stör planeringen. Det är lättare att slimma en verksamhet om vem som helst kan ta hand om vilken patient som helst. De kvalitativa vinsterna väger lätt.
Däremot har väl arbetsgivaren inget emot att jag ställer mig och opererar fyra timmar mitt i natten utan att få ett öre betalt ?
Men jag får skylla mig själv. Brukar ju skryta med att jag så gärna vill ge !
Efter frukost och två ordinarie överviktsoperationer blev det cykel och pendel till Södertälje och Humanistisk medicin. Vår lärare var tagen. Maken hade haft en mindre stroke i helgen och hon befann sig i ett rus av tacksamhet att det inte gått värre, tacksam att det var en alldeles vanlig vardag tillsammans med sina älskade humanister.
Sov gott på pendeln tillbaks, prima blodpudding med lingon i lägenheten, cykel till tandläkaren där jag fortsatte sova medan han ägnade två timmar åt att rotfylla.
På TV såg jag sista avsnittet av Den stora resan. Beklämmande, pinsamt och inspirerande.
I morgon träffar vi sjukhuschefen. För att lyssna till det senaste om affärsmässighet.
Om modet står mig bi kanske det åtminstone blir någon fråga om det icke - affärsmässiga.

Inga kommentarer: