Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

tisdag, augusti 25, 2009

Smygnasist











Satt på toaletten imorse och lyssnade till en animerad morgondebatt i radion om Aftonbladets artikel om påstådda organstölder. Så hör jag ord som antisemitism och judehat. Och får plötsligt en diffus obehagskänsla. Förstår först inte varför, anklagelser om antisemitism och judehat är väl inte så ovanligt eller chockerande. Så kommer jag på, att jag för en tid sedan på Birger Schlaugs blogg blev kallad "smygnasist". Förstod inte varför. Fick ingen förklaring. Bestämde mig för att förtränga. Men nu på toaletten insåg jag att det misslyckats. Jag var sårad.
Började rota i mitt bloggarkiv. Och ganska snart hittade jag förklaringen ? I bloggen "Read it again". Om obenägenhet att förlåta.
" Jag är offret, du är den skyldige, say no more. -En ofin fråga; är det samma attityd som präglar dagens judar i Israel ?"

- Man ska välja sina ord. Ord kan fastna. Och ord kan såra.
- Jargongen på nätet är rå , men för det mesta hjärtlig. Tål du inte det får du hålla dig därifrån.
- I äktenskapsskolan fick man lära sig att kritik skulle vara konkret, inte svepande. Och riktas mot sak, inte person. Annars kör
man fast.
- Funkar inte så på nätet.

5 kommentarer:

Idioten sa...

RC
Jag ber tusen gånger om förlåtelse. Detta var inte alls avsikten. Jag retade mig på något som du skrev och tog till övervåld.
Att du skulle ta så illa vid dig gör mig ont. Jag hoppas att Du förlåter mig. Jag hoppas att jag aldrig mer gör så här!!!
RC

RL sa...

Förlåt, förlåt. Att du sitter på toaletten och pratar skit får Du stå för själv!!!!1
RL

RL (RC) sa...

Just nu befinner jag mig i ett tillstånd av omprövning av det mesta. Lättantändlig som fan. Din artikel är välskriven. Det är jag som är idioten. Än en gång förlåt!
Jag kommer nu att hålla käften ett bra tag, tills jag vet var jag har landat.

ERIC SECHER sa...

På återhörande !

Anonym sa...

Tack