Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

lördag, augusti 01, 2009

Klimathysteri ?


Har i diskussion med Michael Karnefors försvarat mitt kärnkraftsmotstånd med argumentet att farorna med kärnkraft skrämmer mig mer än farorna med fossil. Jag fick då, förutom en mängd fakta (X) om vad de respektive energikällorna hittills ställt till med, det goda rådet att "söka mig till informationen istället för ifrån den".
Låter som ett gott råd. Men vad ska man säga när man så konfronteras med debattartikeln i dagens SvD. Några professorer inom naturvetenskap och ett tiotal till synes kunniga människor (Stockholmsinitiativet) menar på fullt allvar att klimathotet inte är annat än kvalificerad hysteri.
Hur ska lilla jag, "som söker mig till informationen", kunna veta när meningarna går så isär. Man står plötsligt inför den grannlaga uppgiften att bedömma avsändaren, och hans eventuellt dolda agenda. Det kan jag omöjligt göra. Jag är lost.

Nej. Jag gör som förut. Jag litar mig på min känsla och min erfarenhet, vid behov kryddat med lite s.k fakta. Så får det bli.

(X) " Då tycker jag att du skall informera dig mer i frågan. På 55 år i drift har kärnkraft i drift dödat färre människor än 2 månaders bilolyckor i Sverige. Under samma tid har vattenkraft dödat nästan 200 000 människor. Under samma tid har fossil kraft och annan förbränning dödat som kan räknas uppemot 100 miljoner människor. Detta inkluderar ändå minst två mycket stora kärnkraftsolyckor varav en av dem var ett totalhaveri av absolut värsta sort.
Vad är det med kärnkraften som skrämmer dig? Att du inte känner till den? Fråga då... lär dig... sök information... sök dig till den istället för ifrån den."

4 kommentarer:

Utmanaren sa...

DÄ Ä INTE LÄTT

Den människoart som lever nu, har utrotat de flesta människor som levde på jordens långsiktigt hållbara villkor. De vore väldigt faligt om den som ibland håller i en skalpell och ibland en penna skulle börja darra på handen. Jag ser kärnkraftsfrågan som ett underordnat problem. Vägen till en hållbar blanet är ett Globalt mognadsproblem. När nog många ser vår vackra planet som sin hemvist på Jorden så skapas en psykologisk grund för att aceptera lokala kulturer på Jordens långsiktigt hållbara villkor. Under tiden, i alla tider, så lever vi så gott vi kan där vi bor. Nu kommer den lilla utmaningen. Jag kallar mig:

"TAO DYNAPE"

Energispar strid sa...

Ett b ska vara ett P, rätta mig gärna när jag har fel. Jonas (V) gillar jag också.
Jorden saknar nu den växelverkan mellan praktik och teori och Påvens hjälp och personlig utveckling som Budda är för död för att undervisa om. TjAO.

Framstriden sa...

Det fins tusen exempel på jordens uppvärmning. Ett TAO som inte verkar leder till väglöst land.
Dä ä idioterna som har segrat och detta märks överallt. Den som för länge sedan bara flyter med och säger förnumstigheter går hem i stugorna.--- Vi håller på att oåterkalleligt förstöra vår hemplanet och jag kommer att någon gång sätt tummen i ögat på Karnerfors, men jag tror också på att göra TAO levande i vår tid. Att samla allt till den väg som gör framtriden möjlig. Framtiden var det väl tänkt?

En Bildt sa...

En bild av sin egen egen värd och en hållbar framtid behöver människorna. Nu vet de flesta inte om vad de saknar och lider därför inte av detta. De är som små gulliga barn.
Borde t.ex. den som framför, fyra bugg och en cokakola, uppvisa något slags körkort för att få fara fram på vår planet.