Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

måndag, augusti 17, 2009

Balansakt



Den schweisiske affärsmannen ( med klar böjelse för det icke-värdsliga) satt försjunken tjugo minuter på gräsmattan. Till sist hade han hittat jämviktsläget. Den lilla runda stenen balanserade på den stora runda stenen.
Och där stod den hela kvällen och hela natten.
Taoism ?

5 kommentarer:

RL sa...

En dag ställde han sig tom på BSs blogg och skapade Dialog och fick svar. I mina ögon är detta exempel på när TAO verkar. Mvh.

RL sa...

Nä dä ä int Taoism, dä ä en bild av totemskapelse. Han försöker få sitt huvud överst på Totempålen, lyckas han med detta på tjugo minuter, ja då får han skatta sig lycklig. Själv har jag hållit på i 40 år och få bryr sig!

ERIC SECHER sa...

Skall erkänna att jag inte såg det ögonblick det lyckades, bara när det misslyckades...ville inte störa koncentrationsakten...lurad ?

RL sa...

Hej Eric. Måste bara ha en synpunkt på dina inlägg på BJs blogg.
USA har nu robbotar som kan fjärrstyras från en lugn och säker plats i det egna landet. När Sverige nu närmar sig Nato och USA så får Vi också säkert rätt, snart tillgång till dessa hygieniska vapen. Då kan också vi med gott Mod
visa vår tillgivendet till USA. Mod på distans, eller klarare uttryckt. MORD på långdistans.
Innehav av MASSMORDVAPEN borde i en rimligare värld innebära att innehavarna ställdes inför rätta i en internationell domstol och där dömdes. För övrigt anser jag att alla sorter av djävulska massförstörelsevapen bör skrotas.
Bresjnew sade sig också ha kvinnornas rättigheter för ögonen när han dummade sig i Afganistan.
Alliansfrihet är ett vackert ord. Tilläggas kan att vi absolut inte ska ge oss in ett krig där vi inte förstår upptrappningarna bakom, där parterna talar med kluvna tungor och har en historia som är mycket långt ifrån vår egen!

ERIC SECHER sa...

RL: Det här med avstånd (geografiska, kulturella, sociala) är inte lätt. Vi kan omöjligt förstå.... Men hur skall vi då förhålla oss till det som vi benämner "internationell solidaritet" ? Är det bara trams ?
Visst. Avstånd gör det lättare att behandla illa. Gäller väl även i vardan. Lättare att skicka brev än att se i ögonen.