Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

torsdag, juli 30, 2009

Skymning


Biblioteket vid Medborgarplatsen har en bra tidskriftsavdelning där man kan läsa de där tidningarna man varken har råd eller lust att prenumerera på. Slog mig ner med på den hårda träbänken och fiskade i ryggsäcken efter glasögonen. Men hur jag än letade var de spårlöst borta. För inte så länge sen kunde bra ljus, utvilade ögon och lite utsträckta armar kompensera för glömda brillor. Men den tiden är förbi. Om man inte håller till godo med bilder och de stora rubrikerna.
Blygseln hindrade mig att fråga bibliotikarien om hon ville låna ut sina läsglas. Det blev istället en uttryckning till allti-allo-räddaren-i-nöden-affären Wirströms på Folkungagatan. 19 kronor för +2,5 dioptrier. (Klarar mig med +2,0 men de var slut).

Få saker är ett så påtagligt bevis på att åldern tar ut sin rätt som de trötta ögonlinserna. Strålen är ju inte heller vad den varit men det är på något sätt lättare att snacka bort. Typ för mycket skavande på sadeln.
Taoisten tycker förstås den här påminnelsen är helt i sin ordning. För den fåfänga 50+grabben som fortfarande tror han kan cykla ikapp med trettioåringar är det inte lika lätt.

Inga kommentarer: