Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

onsdag, juni 24, 2009

Sahlin hos Ehrenberg


Johan Ehrenberg, chefredaktör för tidningen ETC, bjöd in Mona Sahlin och hennes nya kompisar för att diskutera kris, klimat och röd-grön revolution. Gå in på ETC;s hemsida och njut.
Det är amatör - produktion som för tankarna till TV;s barndom. Ehrenberg visar planscher med dystra grafer som inte syns i bild, Lars Ohly ligger i bildskugga under hela första avsnittet, Peter Eriksson i profil är så nära kameran att varje skrymsle av dubbelhakan syns. Men, och det känns väldigt tankeväckande, det här amatörupplägget ger inblickar som de stajlade och retuscherade produktionerna på SVT inte kommer i närheten av. Lars pillar i näsan, Mona har bestyr med en medicinkarta (nikotin, migrän??), Peter är sur hela tiden och Maria brinner, blixtrar och hänger fram över det låga kaffebordet. Det blir inte (enbart) de näsvisa frågorna som ger svaren, utan det spontana uppträdandet.

Se där. En rimlig förklaring till varför pretentiösa, påkostade TV-bevakningar känns så innehållslösa jämfört med ett inslag i P1.
Släta ytor saknar karaktär.

1 kommentar:

Monica sa...

Perfektionism är kass. Alltid. Nästan. Ni som karvar i folk är väl undantagna.