Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

söndag, maj 03, 2009

Mc Donalds - lovin´















Äter Quarter-pounder-cheese på Mc Donalds i Karineholm. På väg till Jönköping, för att predika känslobaserad kirurgi. Min nestor Johannes Järhult har bjudit in.
Efter några mil i sadeln skulle det sitta fint med en äppelpaj efter burgarn. Lyckas gräva fram 11.50 ur ryggsäcken. Men pajen kostar tolv kronor. - Går det månne att pruta 50 öre ? Junior i kassan blir fundersam. - Måste fråga chefen. Efter någon minut kommer han tillbaks. - Nej, det går inte. Då blir det fel i hela kassasystemet.

Och så blir man påmind om vilken omänsklig värld vi lever i. Utan att att nån egentligen vill ha det så (?). Grabben i kassan ville så gärna skänka den där femtiöringen, och säkert hans chef också. Men "systemet" ville något annat.
I´m definitly not lovin it.

1 kommentar:

Monica sa...

Uschligt är vad det är. När min dotter var liten var vi om än sällan så dock nån gång ibland på Mc Donalds. Varken hon eller jag äter kött och jag försökte då få bytt den vanliga hamburgaren emot en vegburgare i Happy Meal. Så att hon också skulle få uppleva denna lycka... :) Gick det? Nix. Helt omöjligt. Det också. Istället för 25kr som Happy Meal kostade då fick jag "manuellet" pillra ihop ett Happy Meal och punga ut med 45kr...