Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

tisdag, november 21, 2006

Will


Ewa tycker att jag har lite för lätt att höja vissa männsikor till skyarna. Dom blir Idoler, som har rätt i allt. För att efter en tid bytas ut mot nya Idoler, när jag tröttnat på dom gamla . Som man gjorde i tonåren.
Är nog bara att erkänna, att så är det.

Nu har jag fått en ny idol. Professor Will Steffen. Ni kanske har sett honom i TV:s domedagsserie Planeten. En genomsympatisk australiensare, som varje torsdag klockan nio så övertygande förklarar för oss att nu är klockan slagen. Samtidigt som han inger oss hopp.
Den positiva grundhållning kanske förklaras av att Will ( jag är redan Will med honom...) ursprungligen är amerikan. Amerikansk optimism, uppblandad med öbons skepticism, blir till en hoppingivande varning.

Och så säger han det som jag vill höra, om och om igen, av alla personer med inflytande:
Lösningen på mycket av våra problem ligger delvis på ett filosofiskt plan - vi måste börja skilja på materiell standard och livskvalitet .

Will är gästforskare i Sverige några veckor om året. Ett givet projekt för en projektorienterad person; en date med Will.

1 kommentar:

Åsa Secher sa...

ja jag har nog ärvt det av dig, att vara så lättpåverkad och mottaglig att det lätt övergår i den där lite överdrivna och idoldyrkan...